Марица във формат 3+2 на евроквалификациите до 18 години

Три настоящи състезателки на Марица (Пловдив) и още две, понастоящем отстъпени на Раковски (Димитровград), започват от днес подготовка с националния отбор на България по волейбол за жени до 18 години. Сайтът на БФВ публикува разширен състав от 17 волейболистки, които новият селекционер на младите Лъвици Страхил Балов събира на лагер в Казанлък преди европейските квалификации през януари.

В групата попаднаха четворките на Марица Добрина Христоскова [на снимката с №5] и Ива Халачева [№7] и центърът Станислава Костадинова [№8]. От тези маричанки, които играят в женския тим на Раковски, в групата на Трикольорките са разпределителката Виктория Ангелова и центърът Михаела Мартинова.

България е в квалификационна Група H заедно със съставите на Австрия, Швейцария и Белгия, които ще срещнат в този ред от 12 до 15 януари в зала Христо Ботев в София. Победителят в групата ще си осигури виза за финалите в Холандия. Неговият подгласник ще трябва да се нареди между трите най-добри втори отбора от осемте квалификационни групи, за да се класира за Европейското първенство в Арнем от 1 до 9 април.