Илиан Илиев кандидат за Алтай

Бившият треньор на Локо(Пд) може да поеме отбора от Казахстан

Бившият старши треньор на Берое, Левски и Локомотив Пловдив Илиан Илиев е фаворит за треньорския пост в Алтай, който спечели промоция за елита на казахстанското първенство, разбра Gong.bg от свои източници.

Ръководството на Алтай предстои да осъществи сериозни промени преди старта на сезона, а най-важната е намирането на нов треньор.

Шефовете на клуба все още не са се спрели категорично на конкретно име, но смятат, че Илиан Илиев е подходящ за овакантения треньорски пост, защото може да изведе отбора до следващата фаза в неговото развитие.

Другите два варианта за треньор на Алтай са Сергей Тимофеев и Борис Глушков. Тимофеев обаче е малко вероятно да се завърне начело на тима точно в този момент, след като напусна със страхотен скандал само преди няколко месеца.

Илиан Илиев за последно води отбора на Локомотив Пловдив. През миналия сезон той успя да класира „смърфовете“ на пето място, като много малко не стигна на пловдивчани да се класират за Лига Европа.

Алтай се намира в стабилно финансово състояние, а амбициите на клуба са сериозни, като дори се говори за намиране на място в топ 3, но много по-реалистично изглежда отборът да гони силно представяне и място в първата шестица.