Отборите от школата на Берое започват подготовка

Юношите до 15 години са с нов треньор

Отборите в детско-юношеската школа на Берое ще започнат подготовка в понеделник, 23 януари. Това заяви пред Радио Стара Загора директорът на Академията на „зелено-белите“ Емил Атанасов.
„Според първоначалните ни намерения отборите трябваше да се съберат на 16 януари. Заради метеорологичните условия обаче променихме малко плановете. Тимовете, които се състезават в двете елитни групи – до 17 и до 19 години стартираха подготовка на 14 януари. Останалите се събират на 23 януари“, обясни Емил Атанасов.

Ръководството на школата не е предвидило участие в турнири за двата тима до 17 и до 19 години. „В тези турнири се играят по 3-4 мача на ден, а за нас това не е подходящия вариант за натоварване. Подбрали сме обаче конкретни дати и конкретни противници за всяка една от двете селекции да изиграят контролни срещи. Всеки от двата тима ще изиграе по 7-8 контроли като първите противници вече са ясни.

Юношите до 19 години ще се изправят срещу отбори от В група, както и срещу своите връстници от София и Пловдив. При по-малките – до 17 години нещата изглеждат по същия начин, с тази разлика, че те няма да играят приятелски мачове срещу отбори от В група.

Най-малките ни представители в Елитните групи – юношите до 15 години са с нов треньор. Досегашният им наставник – Атанас Рибарски е част от щаба на Ферарио Спасов в първия отбор и се съсредоточава в работата си в мъжкия отбор. Мястото му заема Тодор Станев и се надявам да продължи доброто развитие на отбора. Там има няколко изключително талантливи деца, надявам се да ги запазим, защото има изключителни атаки от 3-4 клуба в страната“, заяви Емил Атанасов.

Източник: Радио Стара Загора