Ето ги звездите, които въстанаха срещу Доналд Тръмп

Мадона след победата на Тръмп: "Чувствам се така, сякаш някой е умрял"

Сред най-яростните противници на Тръмп е поп кралицата Мадона. Когато стана ясно, че той печели изборите, Мадона заяви: "Чувствам се така, сякаш някой е умрял".

"Той наистина ни направи голяма услуга, която ни показа, че сме стигнали дъното. Сега има само един път - нагоре ... Вярвам, че има причината, поради която Тръмп спечели: показаха ни колко сме лениви, разделени, апатични, как сме свикнали безплатно да ползваме свободата и правата, които притежаваме като американци". 

В събота ще се проведе марш на жените насочен срещу Тръмп - Мадона обеща, че ще участва в него. Тя също публикува снимка в Инстаграм на шотландския художник Майкъл Форбс: Тръмп в образа на Кинг Конг се катери по Статуята на свободата с лицето на Мадона (с насинено око, а в ръката си държи плакат с думите "Не е моят президент").

Алек Болдуин, актьор и звезда в шоуто Saturday Night Live, пародира Тръмп по телевизията - и отново го направи на митинг, проведен в Ню Йорк пред небостъргача Trump Tower.

"Искам да пикая, - каза Болдуин в образа на Тръмп. - Но трябва да стискам всичко в себе си. Отивам на събитие в руското консулство довечера - когато се прибера, ще пикая много, много и продължително". (Това е препратка към "компромат", свързан с пътуване на Тръмп до Москва).

На същия протест присъства и Робърт Де Ниро. Той прочете няколко туитове в стил Тръмп. Например: "Де Ниро трябва да върне обратно своите "Оскари". Гласуването е било фалшифицирано. Има само един реален Разярен бик и това е Владимир Путин. " (Де Ниро получи "Оскар" за ролята на боксьор през 1980 г. за филма "Разяреният бик." – б.а.)

Компания на Болдуин и Де Ниро по време на митинга правиха и актьорите Марк Ръфало, Сали Фийлд, Шейлин Удли, Джулиан Мур, Мариса Томей, както и Синтия Никсън от "Сексът и градът". Последната е открита лесбийка, и е женеа за жена. Тя попита представителите на ЛГБТ-общността: "Връщане [в миналото] няма! ... Ние сме тук, ние сме лесбийки и не се страхуваме"

От участие в инаугурацията се отказаха музикантите Моби и Елтън Джон и Андреа Бочели.

Сред тези, които се съгласиха да подкрепят Тръмп и присъстваха на церемонията са музикантите Сам Мур, Джаки Иванко, Тоби Кийт, групата на Рокетес, носителят на "Оскар" и баща на актрисата Анджелина Джоли Джон Войт.