Адел и Бионсе ще пеят на наградите "Грами" през февруари

Бионсе с най-много номинации

Мултиплатинената певица Адел ще участва в церемонията по връчването на наградите "Грами", след като стана ясно, че е номинирана за отличията за албум, песен и запис на годината. От американската Национална звукозаписна академия, раздаваща наградите, съобщиха, че Адел ще пее на церемонията в Стейпълс сентър в Лос Анджелис на 12 февруари.

По-рано стана ясно, че сред изпълнителите на церемонията ще са Кари Ъндърууд, Джон Леджънд, Металика и Кийт Ърбан.

Припомнете си, че Адел имаше малък технически проблем по време на изпълнението си на миналогодишната церемония "Грами", след като микрофон падна върху струните на пианото й.

Очаква се обаче, Бионсе да се превърне в тоталния лидер на наградите, певицата има 9 номинации. Основната битка ще бъде между R&B дивата и Адел.

Дрейк, който обра наградите на Билборд и Mtv през годината, също е номиниран за албума "Views, като канадският рапър е получил общо осем номинации. Той има номинация и за запис на годината за парчето с Риана "Work".

Покойният Дейвид Боуи е номиниран посмъртно за албума си "Blackstar".

Номинирани за своите албуми са и "старите кучета" Уили Нелсън и Боб Дилън. С номинация за парчето "Hardwired" е "Металика". В алтърнатив категориите с две номинации e британската група Radiohead.

Кънтри звездата Кийт Ърбън е с две номинации за албум и за хита му "Blue Ain"t Your Color". В категорията "нов изпълнител" със сериозни шансове за грамофонче е рапърът Anderson .Paak.

Церемонията ще се състои на 12 февруари, 2017 година, в Лос Анджелис, а водещ на шоуто ще бъде Джеймс Кордън.