Георги Иванов – новото силно име в добричката атлетика (видео)

Спортистът получава финансиране единствено от Министерството на младежта и спорта

Стечение на обстоятелствата, нов етап в развитие на подготовката и голямото приятелство с треньора и президента на СКЛА „Добрич” Галин Костадинов са в основата на привличането на най-добрия български гюлетласкач Георги Иванов  в нашия град, призна самият той в интервю за Медийна група „Добруджа”.  Неговото пристигане тук бе обявено от новия му наставник още по време на раздаването на наградите за най-добрите спортисти на Добрич. В момента тандемът води усилена подготовка в зала „Добротица”, насочена най-вече към предстоящото през март Европейско първенство(ЕП) в Белград.
В атлетиката е трудно да се намерят спонсори, особено в България, казва младият мъж, който на този етап разчита на финансиране от страна на Министерството на младежта и спорта и на лични средства.
Георги Иванов признава, че предстоящото в края на седмицата Държавно първенство не е фактор, тъй като подготовката му е стартирала на по-късен етап, затова и тя е насочена към добър резултат на ЕП, но той не желае да споменава конкретни цифри, не  от суеверие, а от предпазливост. Все пак е видно, че опитите му се движат в рамките на 20-те метра.  
Георги Иванов е родом от Сливен, но живее в София, но с близките си комуникира през интернет. Определя себе си като шегаджия, обича около него да е весело и се развлича с лов. Ловува навсякъде из страната, а това му е създало  много приятелства. Вече от 6-7 години той се подготвя всяка зима в Добрич. След двете световни титли при юношите е получил предложение да се състезава за САЩ, но отказал. Сега не е сигурен дали е спечелил или е загубил от това, но е категоричен, че не е искал да предаде България. Освен това не иска да прилича на никой друг, освен на себе си.
И двата сектора в зала Добротица са уникално добри, казва състезателят, а наличието на циментова настилка дава възможност да се подготвяш за състезания на открито, без да напускаш залата.
Георги се надява  да изкара в Добрич четиригодишен олимпийски цикъл, а ако е здрав и повече. А, ако постигне добро класиране на предстоящата Олимпиада в Токио през 2020 г., то ще е на сметката на Добрич. Георги Иванов  премина в клуба от Добрич в средата на декември 2016 г., след като няколко години се състезава за АК „Павел Павлов”-Враца.
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев - МГ Добруджа