Момчето си отива

Вече бившият директор на РИМ – Добрич Костадин Костадинов ще обжалва кметска заповед за освобождаването му

Доскорошният директор  на Регионалния исторически музей в Добрич Костадин Костадинов, заяви днес пред журналисти, че ще обжалва в съда заповедта на кмета Йордан Йорданов, с която е освободен от поста.

Със заявление от 30.01.2017 г. Костадинов е поискал да бъде освободен от заеманата длъжност Директор на Регионален исторически музей – град Добрич в Община град Добрич. На база на отправеното предизвестие, със заповед №2/01.02.2017 г. на Кмета на Община град Добрич е прекратено трудовото правоотношение с него на основание чл. 326, ал. 1 от КТ считано от 02.02.2017 г.

Костадинов днес заяви, че си е подал оставката, тъй като от една година, е било много трудно да се работи заради „грубата и непрофесионална намеса” от страна на кмета и кметската управа в работата на музея. Костадинов има 5-годишен договор за управление на културната институция, който изтича през февруари 2018 г. Работещите в РИМ Добрич, негови колеги са организирали „безпрецедентна” подписка за спиране на натиска, персонално срещу него, която е била подписана от всички, освен от двама-трима души.  В един момент се получи така, че не идвах да работя, а  да пиша обяснения, заяви Костадинов. Той допълни, че работи в музея за удоволствие, защото заплатата не е нещо, което мотивира хората работещи в музея . Те работят и са мотивирани от кауза. Новият кмет направи така, че удоволствието вече го няма. Няма незаменими хора, заяви два пъти Костадин Костадинов. Той ще продължи да работи в сферата на опазването на културно-историческото наследство, като вече имал достатъчно предложения за работа.