Генерал Константин Попов тръгва към политиката (видео)

Доскорошният началник на отбраната Константин Попов става водач на листа

Още един генерал тръгва към политиката. Доскорошният началник на отбраната Константин Попов става водач на листата на ГЕРБ в Пловдив-област.

"Моето решение за напускане на силите е чисто етично и джентълменско. Представете си как двамата сме седнали с миналото си и с раниците си, които трябва да носим. Ние тепърва трябва да се променяме, което ще е вредно за армията. Ген. Радев си спечели честно и почтено изборите. Моето участие в политиката няма нищо общо с неговата победа". Това заяви бившият началник на отбраната ген. Константин  Попов по Нова ТВ. Той сам напусна поста, след като Румен Радев спечели президентските избори.

"В другите листи също ще участват генерали, като ген. Шивиков. Защо генералите да не участват в политиката? Нима не са достатъчно подготвени и нямат отношение към държавата си? Обикновено с политиците сме стояли от двете страни на барикадата и съм бил много пъти разочарован. Защо да няма честни хора и оптимисти, които да седнат и да кажат „дайте да седнем да градим държавата”. Преди около две седмици влязох в политиката. Тогава Бойко Борисов не беше премиер. Получих есемес, с който ме извикаха в централата на ГЕРБ. После научих от медиите, че са ме издигнали в листите на Пловдив. Говорих с Цветан Цветанов и нещата започнаха да влизат в коловоз. Търсиха ме и от други партии, но официално предложение да вляза в политиката получих от ГЕРБ", каза още ген. Попов.