Осмият зимен университет на МГЕРБ ще се проведе в Сандански

Очаква се на форума да присъства председателят на ГЕРБ Бойко Борисов

Младежи ГЕРБ ще проведат осми зимен университет под надслов „Силата да продължим“ в Сандански. Форумът ще бъде официално открит днес в 09:30 часа, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. Осмият зимен университет на МГЕРБ ще бъде открит от председателя на МГЕРБ Георг Георгиев, от областния координатор на ГЕРБ Даниела Савеклиева, кмета на Благоевград Атанас Камбитов, кмета на Сандански Кирил Котев и Богдан Мирчев от фондация „Ханс Зайдел“.

Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова и председателят на Комисията по образование и наука в 43-тото Народно събрание Милена Дамянова ще представят приоритетите в предизборната програма на ГЕРБ в сектор „Образование“.

Министърът на енергетиката в правителството на Бойко Борисов Теменужка Петкова и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Владимир Уручев ще представят темата: „Електроенергийната система в страната. Реформи и резултати“. Бившият регионален министър Лиляна Павлова ще разясни необходимостта от силен държавен ресурс за развитие на инвестиционната политика. Министърът на труда и социалната политика в кабинета „Борисов 2“ Зорница Русинова и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков ще представят темата „Социалната политика през погледа на дясното. Отворените европейски пътища за младежко развитие“.

Евродепутатите от ЕНП/ГЕРБ д-р Андрей Ковачев и Ева Паунова ще обяснят на младежите от ГЕРБ какво следва след избора на нов председател на Европейския парламент. Евродепутатът Емил Радев ще представи темата „България – лидер в овладяването на бежанската криза“.

Председателят на Комисията по енергетика в 43-тото Народно събрание Делян Добрев ще разясни пред младежите от ГЕРБ кои са предпоставките за работеща икономика. Христо Гаджев, член на Комисията по отбрана и сигурност в 43-тото НС, ще представи пред младежите от ГЕРБ панела „Националната стратегия за сигурност в контекста на глобалните заплахи“.

Осмият зимен университет на МГЕРБ ще се състои в парк-хотел „Пирин“, град Сандански. Събитието ще се проведе на 25-ти и 26-ти февруари 2017 г. /днес и неделя/.