Каракачанов: Патриотите ще блокират границата

Той информира за традиционно готвените автобуси, които ще влизат поетапно от Турция

Днес се проведе поредна официална среща между представители на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ и служебния външен министър Ради Найденов.

От страна на Патриотите участваха съпредседателят на коалицията Красимир Каракачанов, заместник-председателите на НФСБ и ВМРО – Данчо Хаджиев и Ангел Джамбазки.

На срещата отново бяха повдигнати въпросите за спазването на законността при провеждане на изборния процес в Турция, както и намесата на изселнически сдружения в организирането му.

Патриотите за пореден път настояха изборни секции да се разкриват единствено в дипломатическите представителства на България, където важи българското законодателство. Порочната практика за попълване на декларации от чуждо име и на нерегламентирани за това места без контрол на секционните комисии също трябва да бъде прекратена, обясниха от коалицията.

Те подчертаха, че голяма слабост в Изборния кодекс е и възможността в изборния ден в списъците да се дописват неограничен брой хора, които не са подали заявление за гласуване в законовия срок. Това дава възможност за гласуване на повече от едно място, припомнят Патриотите.

Каракачанов постави остро въпроса за прекратяване на манипулациите от страна на изселническите организации. Той информира за традиционно готвените автобуси, които ще влизат поетапно от Турция, за да може превозваните в тях хора да гласуват в България.

За пореден път подчерта, че това е опит за външна намеса от страна на Турция във вътрешно политически живот на България. По тази причина Каракачанов предупреди, че Патриотите ще блокират границата в знак на протест, като ще попречат на влизането им в страната.

На срещата бе повдигнат и въпросът за провеждане на сериозни разговори от страна на българските дипломати с турската власт с настояване да се прекратят опитите за влияние на процесите в България.

Данчо Хаджиев отново попита за оставката на посланика ни в Турция Надежда Нейнски, която с действия и бездействия работи в интерес на протурските партии в България.

От своя страна Ангел Джамбазки, който е и евродепутат, отбеляза необходимостта от активната роля на българската държава в интеграцията на страните от Западните Балкани, както и защитата на българските малцинства в тези и други страни.

Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия