Слънчев календар - четвъртък, 2 март 2017

17 слънчев ден – „Небесният Адвокат” – Петела

Време за освобождаване на страховете, ден за защита на справедливостта.

Тотем –  Петела, войн, послушник, символ на откритост и решителност.

Препоръчва се да ставате по изгрев, да извършвате пълно измиване, да разхвърляте храна за птиците, да постоите малко на вятъра. Добре е да се работи със словото: да се четат мантри, молитви, да се учите. Могат да се подписват важни документи. Желателно е да бъдете много внимателни със словото и имената в този ден. Хубаво е да се започне цикъл на образование, на учене. Може да се пътува на дълги разстояния. Денят е добър за тези дела, които изискват бързи решения и за ново запознанство. Човек роден в този слънчев ден трябва внимателно да му се подбира името.

Не се препоръчва да се отваря прозорец, да се планират и завършват дела. Нежелателно е да се сключва брак в този ден. Нищо не трябва да се планира. Противопоказно е да се изпитва страх. Не стойте дълго у дома. Не бива да спите дълго и дълго да се гледате в огледалото. Неблагоприятно е за чистене и изхвърляне на боклуци.  Не се препоръчват брачни контакти. Да н се яде пилешко месо. Да не се обиждат домашните птици и да се дърпат перата им.

Диета – Не се препоръчва да се готви храна. Добре е да се яде всичко кръгло – питки, понички, милинки и др.

Облекло – Добре е да смените дрехите, да облечете нещо ново и чисто. Препоръчва се бяло, жълто, оранжево и тъмно-червено. Откажете се от мрачните тонове, сивите и небесносините.

Знамения – На знаменията трябва да се обръща в този ден голямо внимание. Добре е да срещнете насрещен вятър и птици, особено петел. Ако намерите перо от птица – успех в материалните дела. Ако ви духа насрещен вятър – знак за небесна защита. За тези, които отглеждат домашни птици – да пропее петел от трите ви страни – намислете си желание, то ще се сбъдне. Въобще е хубаво да видите петел, дори да ви клъвне. Също така може да бъде изделие петел. Да намерите метални предмети – знак за внезапен успех. Всяко име чуто по време на разговор няколко пъти – предстои скоро да се срещнете с такъв човек.

Негативни знамения са: да има мрачно утро, дъждовно време, буря, падане, загуба на ключ. Рязък вятър в гърба – успеха се е отвърнал от вас.

Сънища – по-добре е да не сънувате. Да се спи малко и на светлина. Всички приятни сънища могат да се изпълнят на обратно. Да сънувате храм – знак за изпитание, за търпение.

Числа на деня – 17, 23, 59, 84