Уволниха директора на ОДМВР - Перник

Валентин Бучински омерзен, върна наградите от службата си

Доскоршният директор на ОДМВР - Перник, Валентин Бучински демонстративно изхвърли всичките си ордени и отличия пред централата на МВР, съобщава NOVA. Бучински бе освободен от служебния кабинет, по време на престоя си в болница.

Валентин Бучински бе директор на ОДМВР - Перник от 2015 г. Той разказа, че половин месец след назначаването на служебното правителство е разбрал, че се готви отстраняването му. На 15 февруари при Бучински отиват двама от съветниците на служебния вътрешен министър и му съобщават, че срещу него има подадени множество сигнали и трябва да му се направи проверка. „Предлагали са на колеги да пишат срещу мене. Колегите, които ми го докладваха това нещо, заявиха, че са отказали да пишат такива неща”, разказва той.

Служебният министър на вътрешните работи е издал заповед за отстраняване от длъжност на старши комисаря. Със същата заповед започва и разследване срещу него, заради сигнали от служители. Самият служебен вътрешен министър е отказал коментар по казуса. Бучински получава заповедта за уволнението си три дни след издаването ѝ. Трима служители на МВР му я връчват в болница, в която старши комисарят е постъпил след нервен срив.

„Не желая и никога повече няма да се върна в МВР. Това бяха моите награди за моят професионализъм. Министерството не желае в него да служат хора които са професионалисти. Важно е да имаме политически назначения. Само те се ценят на днешно време. Обиден и омерзен съм”, казва старши комисар Валентин Бучински.

Припомняме случая с гл.комисар Г.Костов, при чието отстраняване бяха използвани същите прийоми от служебния кабинет.