Съставът на Съвета на директорите на летище Стара Загора е намален

До края на март собствеността на летището ще се преобразува от публична държавна в частна държавна

Със своя заповед служебният министър на икономиката Тодор Седларски намали състава на Съвета на директорите на летище Стара Загора от пет на тричленен, съобщи за БНР Михаил Георгиев - изпълнителен директор на държавното дружество, в което работят четирима служители. 

През годините летището беше източвано законно със заплатите на петимата членове на Съвета на директорите. Рязко са спаднали приходите от продажба на самолетни билети. Само в Стара Загора 28 частни фирми предлагат тази услуга. Голяма част от пътниците купуват билети онлайн.

Интерес към летището е проявен от страна на английски инвестиционен фонд, заяви за "Хоризонт" кметът Живко Тодоров, който вижда възможност в тази част на града да се оформи бъдеща икономическа зона.

През февруари Министерството на отбраната е освободило от своя техника над 90 склада и е прехвърлило активите си на Министерството на икономиката.

До края на март собствеността на летището ще се преобразува от публична държавна в частна държавна, което ще даде възможност то да бъде отдадено на концесия, съобщава БНР.