„Пловдив 2019“ организира обучение за доброволци на Европейска столица на културата

Цялото събитие се основава на активното участие чрез обучение, разрешаване на проблеми и казуси

Обучение за доброволци на Европейска столица на културата, организирано от фондация „Пловдив 2019“,  ще се проведе на 17 и 18.03.2017 г. в Голяма конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов".
В рамките на два дни заедно с Мери Садовска, куратор в направление „Сценични продукции“, гр. Вроцлав – Европейска столица на културата 2016, всички участници ще се запознаят със същността на това какво е да си доброволец, какви са отговорностите и разбирането за лоялност на работата в екип. Програмата е фокусирана върху разрешаване, самостоятелно и групово, на конкретни казуси при осъществяването на мащабни културни прояви.
Цялото събитие се основава на активното участие чрез обучение, разрешаване на проблеми и казуси, като ще бъдат включени и задачи свързани с физическата и интелектуална ангажираност на участниците.
Обучението е част от платформата за информационни срещи и семинари ФОРУМ 2019, имаща за цел за повиши информираността, изграждане и развитие на капацитет и създаване на основа за успешната реализация на проекта Европейска столица на културата.
Мери Садовска e културен и театрален педагог, режисьор, продуцент и творчески ментор по образование. Садовска има опит в работа с деца, младежи и възрастни в неравностойно положение от цял свят. Основната й цел е чрез театъра да помогне за намаляване на социалното изключване и минимизиране на различията за една обща цел – за нас, за обществото, за бъдещето. Завършила е културология и психология, работи като учител и възпитател с деца от различни социални среди, водещи театри и образователни проекти. За последните две години тя работи за Европейска столица на културата Вроцлав 2016 г. и ко - режисира четирите и най-големи събития. Координира проекти, свързващи различни европейски страни и групи от стотици граждани, включително доброволци и обучения лидерство.