Иванка Тръмп получава офис в Белия дом

Длъжността на Иванка Тръмп няма да има официално наименование, нито ще получава заплата

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп ще има офис в Белия дом, съобщи BBC. Тя ще работи в Западното крило - центърът на изпълнителната власт на САЩ.

Представителят на президентската администрация потвърди също информациите в медиите, че 35-годишната Иванка Тръмп ще има достъп до класифицирана информация. Ролята й ще бъде да служи на като "очите и ушите" на Доналд Тръмп, докато предоставя широк кръг от съвети, обясни адвокатът й, цитиран от "Политико".

Иванка, която има своя собствена модна марка, ще се присъедини към съпруга си Джаред Кушнер, който е старши съветник на президента. Влиянието на двойката върху президента вече повдига въпроси относно възможни конфликти на интереси. Освен това породи дебати дали има ясни граници между политическите и бизнес дейности на семейство Тръмп.

От встъпването в длъжност на Доналд Тръмп през януари, Иванка бе забелязана да участва в срещи със световни лидери, включително канадския премиер Джъстин Трюдо и германския канцлер Ангела Меркел.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия