Осъдиха на 4 години затвор мъж нападал и ограбвал жени

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране

Районна прокуратура - Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу Кирил Д., на 44 г.,  обвинен за това, че в условията на продължавано престъпление отнел чужди движими вещи от владението на седем лица,  като е употребил за това сила - престъпление чл.198,ал.1 вр.чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд - Стара Загора е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие, като на Кирил Д. е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от четири години. 

Кирил Д. бил безработен и живеел в Нова Загора. Под предлог, че работи почасово в частни фирми, той често пътувал до  Стара Загора. В периода 4 януари 2015 г. до 23 юни 2015 г. на различни места в град Стара Загора, Кирил Д. извършил множеството деяния, насочени спрямо възрастни и болни жени, които нападал, удрял с юмруци, събарял по земята, с цел отнемане на ценности - пари и златни накити, всичко на общо на стойност 4 937 лева. Непосредствено след извършване на деянията Кирил Д. посещавал различни заложни къщи или ателиета за изработване на бижута и продавал отнетите златни накити. На делото Кирил Д. се е признал за виновен.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд –  Стара Загора.