Капана Е! – събития на закрито стартира днес

Капана е Спорт, Музика, Изкуство, Кино, Природа, Кулинария и Игри!

Кварталът на творческите индустрии Капана оживява с пилотното издание на новото пловдивско събитие „Капана Е!“. Инициативата се организира за първи път в квартала и е с подчертан фокус към събития на закрито. Идеята на организаторите, подкрепена от фондация „Пловдив 2019, е да обогатят функциите на познатите локации с културни събития и инициативи и да заредят мястото с още притегателна енергия за различни видове публики. На 1-ви и 2-ри април кафенета, галерии, барове и ресторанти ще бъдат сцена на спортни състезания, работилници, изложби, прожекции на филми, литературни прояви, кулинарни дегустации и клубни партита.
Капана е Спорт, Музика, Изкуство, Кино, Природа, Кулинария и Игри!
Програмата на пилотното издание включва хип–хоп хореография, ателие по класическа китара, кино-академия, първи стъпки във фотографията, детски пикник с любима книга, филми, посветени на природата, игри за малки и големи.
"Капана Е!" се реализира в рамките на проект "Капана – квартал на творческите индустрии", направление "Събития и намеса в градска среда" от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.
Събитието добавя адекватно съдържание и пъстра визия към концепцията за квартал Капана като място за творчество и забавление - Kapana – Creative Playground.
Повече информация може да откриете на официалната фейсбук страница на фестивала: Капана Е!  или на специализирания сайт на „Пловдив 2019", посветен на Капана:  www.visitkapana.bg
Всички прояви от програмата са с вход свободен. Желаещите да се включат в работилницата за текстилни лалета заплащат материалите за изработка.