Добруджа 07 загуби шанс за защита на титлата (видео)

Гостите надиграха добруджанци по всички показатели

В мач, в който отборът на домакините бе трудно разпознаваем,  Добруджа 07 отстъпи на Монтана с 0:3. В отделните части 21:25, 14:25 и 18:25. Никой няма отговор на въпроса защо вече бившите шампиона играха толкова бездушно и допуснаха толкова много грешки.
Мирослав Живков заложи на Лапков, Арнаудов, Маринков, Енков, Георгиев и Грозданов с либеро Христов, но играта не потръгна и домакините успяха до първото техническо прекъсване да направят едва 2 т. (2:8). Смяната на Лапков с Мартин Мечкаров не донесе кой знае каква промяна в игра, а лошото посрещане не позволяваше на плеймейкърите да организират играта. Единственият, който заслужава похвала е Алекс Грозданов. В края на първи гейм успя да затрудни със своя начален удар гостите и Добруджа стопи 9 т. за 21:23, но домакините не съумяха  да се възползват от това психологическо предимство и загубиха частта с 21:25.
Втората част бе равностойна до 6:6 и от там насетне грешките на Добруджа 07 се редуваха една след друга, за да се стигне до неприятното 14:25.
В третия гейм поне в началото изглеждаше, че шокът е преодолян, но Монтана по категоричен начин чрез силни изяви на Златко Кьосев, Минчо Минчев, Александър Симеонов, водени умело от плеймейкъра Любо Агонцев, показа, че ще се възползва от хаоса в игрището на добруджанци, за да си подсигури място на финала, затваряйки гейма при 18:25.
Гостите надиграха Добруджа 07 по всички показатели. Посрещане 40% срещу 29%, атака 58 % срещу 38%, асове 8 срещу едва 1 и само при блокадата Добруджа има с 2 повече -10 срещу 8 за Монтана.
20 т. в този мач  постигна Минчо Минчев (2 аса, 2 блока и 55 % в атака), Златко Кьосев добави 16 т. (3 аса, 2 блока и 73 % в атака), а Александър Симеонов - 10 за победата. От домакините по 11 т. регистрираха Димитър Маринков(1 блок и 50 % в атака) и Алекс Грозданов(1 ас, 5 блока и 83 % в атака). 
Предлагаме изявленията на двамата треньори.
Репортаж на Дана Михайлова, Павлина Живкова и Стефан Калев

МГ Добруджа