Румен Радев ще направи обръщение към нацията днес

Очаква се да изложи своите аргументи по казуса с оттеглените предложения на правосъдното министерство за въвеждане на 3-месечна уседналост на президентските и парламентарните избори

Президентът Румен Радев ще направи обръщение към нацията днес от 17.00 часа. Очаква се да изложи своите аргументи по казуса с оттеглените предложения на правосъдното министерство за въвеждане на 3-месечна уседналост на президентските и парламентарните избори, съобщиха от президентската пресслужба.

На 9 април при визитата си в Ловеч, държавният глава даде обещание, че ще направи специално изявление пред всички българи, в което ще изложи аргументи по въпроса. “Най-важното е, че има вече начало на този дебат“, добави той. Миналата седмица Радев поиска данни от ЦИК за гласуването в чужбина, касаещи общия брой на всички български граждани зад граница, които са упражнили своето право на глас в периода от 2009 година до днес, включително и подробни данни по държави. От ЦИК обявиха впоследствие, че са отговорили на запитването.