Министрите от кабинета "Борисов 3" положиха клетва

Ще се старая на максимум, каза премиерът Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов и министрите в новоизбраното правителство положиха клетва. Те се заклеха с думите: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се." 

Церемонията по полагане на клетва завърши с химните на Р България и на Европа.

На гласуването на състава и структурата на кабинета в Народното събрание, и на церемонията по полагане на клетва присъстваха президентът Румен Радев, Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, служебния премиер Огнян Герджиков, министрите от служебния кабинет и представители на вероизповеданията в България, предаде "Фокус". 

Ще се старая на максимум, нито се славя, нито радост има, но ако трябва да служим на държавата, трябва да служим сега, въпреки трудностите, заяви Борисов след избирането му за премиер за трети път. И още: "Дадох им властта на тепсия - да вземат и да управляват", коментира той, визирайки БСП. "Истински се извинявам на колегите от БСП, че съм ги победил и единствената дума, която нямат право да казват е, че се борим за власт. Да си сложат ръката на сърцето и ще се сетят, че им дадох цялата власт на тепсия". А от ДПС поиска да признаят, че през всички години, когато е бил на власт, към всички мюсюлмани и смесени райони е имало привилегировано отношение.