Художничката Цветелина Илиева e Царица Роза 2017

Това реши 7-членното жури

Красивата абитуриентка от НУПИД „Академик Дечко Узунов“ бе избрана измежду 21 красиви девойки на Казанлък на блестящ конкурс – спектакъл тази вечер в Дома на културата „Арсенал“ в града. Високопоставеното и неподкупно жури оцени красотата на Пламена Желева от ПХГ „Свети Свети Кирил и Методий“ като първа подгласнича на Царицата и Ванеса Цветкова от СУ „Екзарх Антим I“ като втора.

„Не мога без рисуване и ще продължавам да творя!“, каза на представянето си като момиче с характер Цветелина и заяви, че иска да се развива като илюстратор.

7-членното жури, чиято неподкупност традиционно гарантира японският посланик в България бе председателствано от Николай Ибушев, почетен гражданин на Казанлък и генерален директор на „Арсенал“АД, с участието на временно управляващия Посолството на Япония в България Сусуму Уеда, извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан Нейно Превъзходителство Наргиз Гурбанова и родените в Казанлък Дизайнер на годината и носител на „Златна игла“ Мариела Гемишева, поп певицата и писател Светла Иванова, популярното лице от модния подиум Лора Георгиева, носителка на Короната на Царица Роза 2007 и професионалният фотограф Макс Буковски.

Под домакинството на Кмета на община Казанлък Галина Стоянова тържествената церемония уважиха Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, народни представители от Старозагорски избирателен район, много високопоставени лица, близки и приятели на хубавиците, жители и гости на града.

Обичаните водещи Александър Кадиев и Катето Евро чаровно напътстваха зрителите в залата и кандидатките във вълнуващото приключение на трите официални дефилета – спортно облекло, модернизирани фолклорни носии и класическия финал с официални рокли.

Всички момичета наситиха атмосферата на празничната вечер с обаянието на младежката искреност и оптимизъм, на елегантността, интелигентността и красотата. С общата си мечта за повече добрина и за Казанлък като модерен европейски град. Те получиха много подаръци от японските приятели на града и местния бизнес.

В поздрава си към красавиците и гостите на празника Галина Стоянова подчерта: „Традициите са това, което предаваме напред.“ и акцентира забележителните за 2017 година събития, които предстоят в богатата програма на Фестивала на розата: „Пожелавам на всички много феерични и красиви празници!“, каза тя и благодари на дарителите, на момичетата, които правят празника толкова красив, на всички, които носят празничните дни в Розовата долина в сърцата си.

За визията на кандидатките за Короната професионални грижи положиха специалистите от „Стенли Стайлс“ и гост стилистите от италианската „Фанола“. Те и много други представители на местния бизнес отличиха своите фаворитки със щедри подаръци.

Всеотдайна на сцената беше група „Ice Cream“, упорито търсени в интернет пространството заради свежите хип-хоп песни. Те подкрепиха на живо дефилетата на хубавиците, а докато журито направи своя тежък избор, майсторски забавляваха зрителите в залата с любими техни хитове.

Празничната вечер даде заявка за вълнуващи предстоящи дни в Казанлък, благодарение на изисканите струнни изпълнения от „Квартетът“, посрещането още на входа от смесен камерен хор „Севтополис“, Вокална група „Искрица“ с ръководител Стефка Денева, Балетна танцов център „Грация“, с ръководители Алла и Юлиана Ангелова, напътствията на хореографите Гергана Начева и Ваня Минчева.

Пред първите гости на Празника на розата 2017 кметът на общината Галина Стоянова обеща: „И тази година ще направим така, че Празниците на розата да останат с нещо значимо и запомнящо се!“.

Най-очакваното събитие в Казанлък за 49-та Царица Роза премина в наситени с емоции забавления за публиката от входа към залата до самата зала, от динамичната сцена и треската на момичетата зад нея до края на шоуто. С дъжд от над 500 цветни балона и десетки фойерверки финалът на вечерта даде началото на 114-тия Фестивал на розата, с незабравим аромат на розов цвят.