Нено Димов и екип на МОСВ се срещна с представители на Световната банка

Основни теми на срещата бяха сътрудничеството в областта на водите, изменението на климата и качеството на въздуха,

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и екип на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ се срещнаха с представители на Световната банка. Основни теми на срещата бяха сътрудничеството в областта на водите, изменението на климата и качеството на въздуха, съобщиха от пресцентъра на министерството.
Представителите на Световната банка запознаха министъра с напредъка в работата на институцията по разработването на Националната стратегия за адаптация към изменението на климата и плана за действие към нея. Тя трябва да бъде готова през пролетта на следващата година.
От международната институция представиха постигнатите резултати по разработването на Стратегия за финансиране и повишаване на ефективността на предоставяните услуги във ВиК сектора. Споразумението за разработването й е с МРРБ и се финансира по ОП "Околна среда 2014 - 2020 г.".
Министър Димов подчерта значението на международната финансова институция по приоритетните за България въпроси в областта на водите и изменението на климата, посочиха от пресцентъра на МОСВ.