Владимир Уручев отличи педагози и ученици в областта на образованието

Евродепутаът връчи награди в областта на образованието и културата

В Деня на българската просвета и култура и славянската писменост евродепутатът Владимир Уручев връчи награди за високи постижения на педагози, ученици и колективи в областта на образованието и културата във Враца, съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

Учредената от Уручев награда е по повод 10-годишнината от членството на България в Европейския съюз и с почит към просветните и културните дейци.

„Днес е много специален ден – площадите в цяла България са изпълнени с деца и техните родители, с учители, с граждани, за да отдадем заслуженото внимание на хората на просветата и хората на културата. Ние, българите, имаме с какво да се гордеем – нашата славянска писменост не само ни е формирала като народ, дала е култура, наследие за европейските страни. Тя ни е изградила, за да можем днес да заемаме достойното си място в Европейския съюз.”, изтъкна в словото си Владимир Уручев.

Българският евродепутат припомни, че днес всички документи се превеждат официално на български език и се изписват с кирилица. Владимир Уручев изтъкна като изключително важен факта, че българите сме заели достойно и равнопоставено място сред европейските народи, но бе категоричен, че по-важното е да се преклоним пред хората, които са посветени на образованието и култура в нашата страна.

„Горд съм с Вас! Пожелавам на всички хубав и светъл празник! Продължавайте да носите високо това знаме.”, сподели евродепутатът Владимир Уручев.

Владимир Уручев връчи награди в областта на образованието и културата:
I. „Екип на годината" в системата на предучилищното образование: Подготвителна група „Слънчице” от детска градина „Дъга” – град Враца.
II. „Колектив на годината” в системата на средното образование: Средно училище „Козма Тричков” – град Враца.
III. „Учител на годината” в системата на предучилищното образование: Миглена Димитрова Стоянова – старши учител по география и икономика в Средно училище „Васил Кънчов” – Враца.
IV. „Ученик на годината”: Калина Ивайлова Лалкова от ППМГ „Акад. Иван Ценов” – Враца.
V. „Най-добър млад учител”: Мартин Руменов Стойчевски – ППМГ „Акад. Иван Ценов” – Враца.
VI. „Формация на годината”: Детски танцов състав „Радост” при ЦПЛР „Център за работа с деца” – Враца

Тържественото честване започна с празнично шествие от площад „Македония” с 24-метров трибагреник. То бе съпроводен от учители, ученици, жители на града, кмета на Община Враца Калин Каменов, евродепутата Владимир Уручев, народния представител Петя Аврамова, областния управител Малина Николова, председателя на Общински съвет Румен Антов, зам.-кмета Петя Долапчиева, секретаря на общината Нина Дакева, общински съветници и културни дейци.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен