Ансамбъл “Българе“ представят “Осмото чудо“ в Стара Загора

На 27 юни, вторник, от 19.30 часа

След триумфалния си успех по сцените в страната, новият спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл "Българе" - "Осмото чудо" ще гостува и в Стара Загора. Той ще бъде представен на 27 юни, вторник, от 19.30 часа на сцената на Държавна опера – Стара Загора.

Мащабният проект с участието на холивудската знаменитост Бен Крос ще бъде игран премиерно в града под патронажа на кмета Живко Тодоров и със съдействието на Община Стара Загора в навечерието на тачения християнски празник Петровден.

Интересът към четвъртия авторски проект на "Българе" се оказа огромен. Спектакълът е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни, следваща  интригуващ сценарий. Те, както и почти цялата хореография, са дело на създателя и продуцент на ансамбъл "Българе” Христо Ив. Димитров.  

Зрителите оцениха високо запленяващото пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор и преоткриха, за себи си, личността на кореспондента на в. "Таймс" Джеймс Баучер - един верен приятел на България отпреди век. Ролята на ирландския журналист Джеймс Баучер е великолепно изиграна от холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в "Ориент Експрес". Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на ансамбъл "Българе". Самият хореограф Христо Димитров се изявява със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина.

Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл "Българе" са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство. Естествено продължение на най-популярния спектакъл на емблематичния ансамбъл - дебютния "Това е България!". "Осмото чудо" е мащабна продукция, която направо оставя публиката без дъх, в което старозагорци ще се убедят сами.

Билетите за спектакъла все още могат да се закупят на касата на Драматичен театър „Гео Милев”.
 



Снимка на Деня

Щрихи от Плевен