Люси Дяковска взриви и зрителите на Тервел

Това бе последното събитие от тазгодишните Празници на културата в добруджанската община

Само ден след финала на Реалити формата по Нова телевизия „Като две капки вода“ Люси Дяковска гостува на тервелската публика в рамките на пролетните празници на културата. В двучасова програма, изпълнителката и нейните приятели и колеги от Симфониета Шумен отведоха публиката в магическия свят на световния мюзикъл с откъси от „Коса”, „Кабаре”, „Чикаго", „Котките”, „Цар Лъв”, „Мулен Руж”, „Уестсайдска история”, „Клетниците“, „Исус Христос Суперстар“, компилация от песни на звездната рок група "Queen" и популярни пиеси от Джордж Гершуин. На диригентския пулт бе Левон Манукян, а на рояла - Георги Милтиядов - автор на аранжиментите. Изпълнения от световна звезда на световно ниво поднесе Люси Дяковска. „Тази вечер ще се докоснем до малка част от това изкуство, което е създадено преди 100 години и продължава да ни вълнува все така силно. Влюбена съм в мюзикъла и харесвам историите, които разказва“, сподели Люси Дяковска, която изправи на крака четири пъти публиката в залата. 

Не се възпротиви и на изненадващата молба на зрител в залата да изпълни песента на Тодор Колев „Жалба за младост“ от шоуто „Като две капки вода“. Кулминацията на вечерта въвлече публиката в ритъма на We Will Rock You на Queen, а на самия финал всички зрители, без значение на тяхната възраст, се озоваха в бурни танци със самата Люси. Невероятен синтез от емоция, вълшебство и музика. На финала изпълнителката изрази благодарност за поканата от община Тервел, сподели вълнението си да е част от празниците на тервелчани, поклони се заедно с децата, които поднесоха цветя на нея и колегите и от Симфониета Шумен. Разбира се, на никого не бе отказана снимка за спомен и афтограф от Люси Дяковска.
Гостуването на чаровната и експресивна певица бе последното събитие от тазгодишните Празници на културата в Община Тервел.