Зидан ликува с Реал, Алегри провали за трети път Ювентус

През второто полувреме "бианконерите" бяха неузнаваеми

Зизу е третият след Кройф и Бекенбауер, който от велик футболист става велик треньор. Французинът неусетно прикачи към пребогатата си кариера две поредни титли от Шампионската лига.

Реал влезе в историята като първия клуб спечелил два пъти поред Шампионската лига."Белия балет" се откъсна с 12-та КЕШ/ШЛ далеч пред Милан останал със 7 трофея.

Страхотното изравняване на Манджукич стана след задна ножица, дошло след тройна комбинация,при която топката не падна на земята. И когато се очакваше подем в играта на Юве, през второто полувреме тимът не приличаше на себе си. Отборът, който бе футболен шлагер цял сезон се провали с гръм и трясък точно на финала. Буфон не бе на себе си. Уж желязната защита с Киелини също. А Игуаин се оказа най-лошата покупка на Юве.

Но най-голяма вина има треньорът Масимилиано Алегри. За трети път в решителни моменти той буквално срива Ювентус. На финала за Шампионската лига през 2015 с плаха игра буквално улесни Барса да вземе трофея. Сега,пак на финал за Шампионската лига през 2017, италианския тим необяснимо лесно се предаде от началото на второто полувреме. И отново в два мача от ШЛ срещу Байерн,тимът на Юве изпусна да елиминира един готов за падане баварски тим. И всичко това заради неузнаваемо плаха тактика на Алегри. Какво му става на този треньор. В най-решителните моменти бърка тотално тактиката и Юве губи,след като преди това е сочен за отявлен фаворит.

В Ювентус трябва да помислят за нов треньор и разбира се за нови играчи. Дори и да бъде продаден на известна загуба, Игуаин непременно е нужно да се махне от "бианконерите". На Буфон е редно да се потърси заместник. Дори и да не е Донарума от Милан. Май трябва да има и рокади в защитата,която съвсем не се оказа здрава стена срещу Реал.

От есента се задава поредния турнир на Шампионската лига. Инерцията на "белия балет" сочи трета поредна ШЛ и 13-ата КЕШ/ШЛ. Поне на този етап има само три отбора, които могат да се опитат да спрат Реал. Това са испанските Барса и Атлетико. И разбира се Байерн.

Ех, ако Видал бе вкарал дузпата при 1:0 за Байерн в първия четвъртфинал от завършилото издание на ШЛ срещу Реал...Със сигурност "белия балет" отпадаше. И най-вероятно носител на трофея щеше да бъде Байерн. Но във футбола няма ако... Затова Реал заслужено спечели на финала срещу Ювентус. Сега предстоят нови интересни битки. Най-напред ни очаква супер дерби мач за Суперкупата между Реал и Манчестър Юнайтед. И после,както винаги, в Шампионската лига и Лига Европа отново се задават интересни мачове.