Терористи атакуваха парламента и гробницата на Хомейни в Иран (видео)

Нападател се самовзриви в гробницата на аятолах Хомейни - основателя на Ислямската република

Седем души са убити в нападението в иранския парламент, взети са четирима заложници, съобщи иранската агенция Тасним. Междувременно нападател се самовзриви в гробницата на аятолах Хомейни - основателя на Ислямската република, недалеч от Техеран, където по-рано днес имаше стрелба. Това съобщи в Туитър иранската телевизия "Прес-ТВ", цитирана от ТАСС и БНТ.

Мъж откри стрелба в гробницата и рани няколко души, съобщиха осведомителните агенции. Франс прес и Асошиейтед прес цитират ирански държавни медии, че гробницата е нападната от четирима терористи, единият от които е извършил самоубийствен атентат.

Стрелба имаше днес и в сградата на иранския парламент към 10.30 ч. местно време. Парламентарен източник съобщи пред агенция ИСНА, че четирима въоръжени са нахлули в сградата и са открили безразборно огън срещу охраната, предаде ТАСС. Един охранител е загинал, съобщиха агенция Тасним и Франс прес.

По-късно телевизия ИРИНН информира за 8 пострадали. Нападателите са блокирани в канцеларията на парламента и е започнала операция за залавянето им, предаде ИСНА.