Осъдиха мъж от Оброчище за пране на пари

По същото досъдебно производство има привлечени като обвиняеми общо 7 души

Окръжен съд - Добрич наложи условно наказаниелишаване от свобода“ за срок от 2 години с 3-годишен изпитателен срок на Христо Г. от балчишкото село Оброчище за пране на пари. До това наказание се стигна, след като съдът одобри постигнатото между подсъдимия, неговия защитник и прокуратурата споразумение.

49-годишният мъж се призна за виновен в това, че през периода от 2007 до 2011год. при условията на продължавано престъпление в село Оброчище, Германия и Австрия е извършил финансови операции и сделки с имущество на обща стойност 26 751 лева със средства, за които е знаел че са придобити чрез извършени от него тежки умишлени престъпления - сводничество и международен трафик на проститутки. За двете деяния мъжът вече е изтърпял в Австрия общо наказание от 3 години ефективно лишаване от свобода.

Днес Окръжен съд - Добрич осъди мъжа и за пране на пари, като постанови той да заплати в полза на държавата цялата придобита от престъпленията сума от 26 751 лева.

По същото досъдебно производство има привлечени като обвиняеми общо 7 души, от които петима вече са осъдени. Освен на Христо Г., наказания вече са наложени на съпрузите Фани и Стоян Г. от село Оброчище, на Миглена Г. от същото село и на Павлина М. от варненското село Кипра.