Симеонов: Вече 27 години ДПС руши българската държава

Изпълнявам дълга си към държавата и ще продължа да го правя по същия категоричен и убеден начин

Вицепремиерът Валери Симеонов реагира остро в социалната мрежа Фейсбук на коментар на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който заяви, че “Пожар не се гаси с бензин“ и посочи като пример няколко изказвания на вицепремиера. Публикуваме мнението на вицепрмиера без редакторска намеса:

Чета, че най-расистката партия в България е тръгнала да ми дава оценки. Същата партия, чийто политици разцепиха България на етнически и религиозен признак, сега дават „компетентно“ мнение. Защо Карадайъ не взе отношение по етническия скандал в Асеновград, завършил с пребити деца в болницата? Защо не дойде лично в Асеновград да види страха и болката на едно разделено общество, което именно неговите политики създадоха? Защо, докато родителите в Асеновград споделяха мъката и гнева си, той висеше на жълтите павета и четеше сексистка парламентарна декларация, превръщаща битов проблем на две забрадени жени в политическо оръжие? Истината е, че вече 27 години ДПС руши българската държава, противопоставяйки отделните етноси и религии в българското общество. Какво предлага секретарката на Доган - Мустафа Карадайъ? Кой да се намеси при този конфликт, ако не председателят на Съвета по етнически и интеграционни въпроси? Кой, ако не вицепремиерът по демографската политика, може би вицепремиерът по културата, младежта и спорта? Изпълнявам дълга си към държавата и ще продължа да го правя по същия категоричен и убеден начин в името на върховенството на закона, еднакъв за всички етноси – както ни е завещал Васил Левски.

Чета, че най-расистката партия в България е тръгнала да ми дава оценки. Същата партия, чийто политици разцепиха България...

Публикувахте от Valeri Simeonov в 30 юни 2017 г.