В. Сидеров: Отношенията ни с Турция трябва да са прагматични

От години призовавам за решение на ромската престъпност

Бъдещето на Европа е в „евразийски проект“, а членството в ЕС и НАТО е редно да се подложи на анализ. Това каза в ефира на БНТ лидерът на "АТАКА" Волен Сидеров като добави, че не е проблем да е в идейни различия с управляващата партия. Според него външната политика на САЩ е опасна, особено в Близкия изток, а отношенията на България с Турция трябва да са прагматични, защото тя е геополитическа сила.

Във връзка с етническото напрежение в Асеновград, Волен Сидеров заяви, че от години е призовавал за конкретни мерки за справянето с ромската престъпност, но никой не го е чул. Той посъветва протестиращите да насочат недоволството си към истинските според него виновници - чуждите сили и фондации, които по думите му са „създали тази анархия“. "Аз съм против сблъсъците и кръвопролитията. Решението е в дръжавна политика, която не беше допускана от вън, затова призовавам хората да протестират срещу тези външни сили, заради които обществото е разделено", каза още той.

Волен Сидеров обяви, че ОП са категорично против вдигането на цената на тока.

На въпроси на зрители дали АТАКА е предала идеите си, след като е влязла в коалиция с ГЕРБ, Волен Сидеров обяви, че идеите на партията, описани в програмата ѝ, са в случай, че тя стане първа политическа сила, а нейният лидер - министър-председател. "Няма никакво извъртане на идеи. Влизаме в управлението, защото такъв е вотът на избирателите и заради това ГЕРБ е най-голямата политическа сила. Когато трябва да се свърши някаква работа, неконструктивната политика не помага. В коалиция с ГЕРБ сме, защото така каза суверенът", каза още лидерът на "АТАКА".