Борисов: "Бузлуджа" беше много премерен ход на БСП

БСП изчакаха да влязат в сила промените в Закона за държавната собственост, за да поискат паметника „Бузлуджа“

Преди шест години този имот е бил предоставен на БСП. За шест години аз не знам да е направено нещо. Според мен, те изчакаха да влезе новият закон за държавната собственост в сила, за който всички от БСП са гласували „за“, и веднага след това да го поискат. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерски съвет, по повод искането на БСП да получи право на ползване върху комплекс „Бузлуджа“, става ясно от стенограмата, публикувана на интернет сайта на институцията, цитира Агенция "Фокус".

„И затова госпожа Нинова каза: „Искаме го, дайте го”. Но изчака да влезе законът в сила. А той влезе на 7 февруари“, посочи той. „Шест години – нищо, и след 7 февруари: „Хайде, сега ни го дайте”. Но, законът вече е друг. И те са гласували за този закон“, допълни премиерът.

„Ако държавата тръгне да укрепва паметника на Бузлуджа, всички ще кажат: „Добре, за какво го правите? Харчите пари! Вместо да ги дадете за пенсии или за заплати, ги давате там”“, коментира Бойко Борисов. „Ако тръгнем да приложим закона, ще кажат: „Те рушат паметници”“, посочи той.

„Това е един много премерен ход на БСП, защото ние на практика нямаме нито един полезен ход. В шаха се казва цугцванг – всеки ход ти е грешен“, каза още той.