ГЕРБ внесе сигнал до главния прокурор заради „Цанков камък”

От ГЕРБ посочиха, че към момента съоръжението може да е опасно

ГЕРБ внесе сигнал до главния прокурор за проверка на строителството и финансирането на хидровъзел „Цанков камък“. Повод за това стана информацията, че чашата на язовир „Цанков камък” се е пукнала и съоръжението се нуждае от ремонт, 7 години след като бе построено в екслоатация. Вече са налице дефекти, които налагат държавата да заделя пари за ремонти. Според ГЕРБ, винаги когато се говори за изтичане на държавни средства, в дъното е Тройната коалиция.

„Независимо какво пише в сигнала, аз вярвам, че прокуратурата ще се заеме сериозно с него. Всеки иска да има повече пари за пенсии. Всички искаме, но едва когато дойдеш на власт, става трудно как ще разходваш парите на българския данъкоплатец“ посочи Александър Ненков и добави, че от партията не са експерти да кажем кой е виновен и кой не.

„Няма как сигналът да е конкретно срещу някого, ние даваме на прокуратурата фактите да се запознае с тях. Има 2 варианта – или главният прокурор да се самосезира, или ние да като народни представители да го сигнализираме, обясни още Ненков.

От ГЕРБ посочиха, че към момента съоръжението може да е опасно. Те се надяват да се направи експертна оценка за състоянието на язовира, за да се разбере какво е реалното му състояние. Това съоръжение е красиво, но нерентабилно, допълниха от ГЕРБ.