Херо: Доста съм емоционален

Спорт

14-08-2017, 17:04

Снимка:

Канал 3

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Херо си избра помощниците в Лудогорец

Верея загуби от шампиона Лудогорец

С Лудогорец съм преговарял още през 2012 година

Новият треньор на Лудогорец Димитър Димитров се изказа ласкаво за свършената дотук работа от предшественика му Георги Дерменджиев. На официалното си представяне на "Лудогорец Арена" Херо обясни, че не смята да прави кардинални промени в селекцията и стила на игра на “орлите”. Бургазлията откровено призна един от големите си минуси - това, че е доста емоционален, което понякога му пречи.

“Въпросите кога и как сме преговаряли си остават клубна тайна. Тази тема е приключена. Разговори сме водили, ако трябва да бъда точен, още през 2012 година. По една или друга причина тогава нещата не са се получили. Няма да изпадам в обяснителен режим къде и кога. Факт е, че съм приел това предизвикателство и за мен е чест, че поел такъв отбор като Лудогорец”, каза Херо при официалното си представяне.

“Това е шесткратен шампион на България в момента, участник в Шампионската лига. Летвата е вдигната изключително високо. За мен това е огромно предизвикателство - проектът "Лудогорец". Създадени са перфектните условия за работа. Моята цел е да сме максимално до нашите фенове. Вярвам, че нашата публика е интелигентна и искаме да я радваме с качества и игра", продължи специалистът, който преди дни се раздели с Иртиш и се завърна от Казахстан.

“Тази философия, която в момента изповядвам, е същата като на Лудогорец, а също и като работих преди години в Нефтохимик по същия начин и стил на игра. Не можем да говорим за каквито и да е промени на този етап, тъй като селекцията е направена и подготовката вече е минала. Така че каквато и да е намеса сега ще бъде неуместна. Ще се опитам да внеса леки корекции в организацията на играта. А философията и стила мисля, че трябва да бъдат запазени”, каза още Димитров.

“Целите на Лудогорец съвпадат с моите. Първо и най-важно към момента е влизане в групите на Лига Европа и шампионската титла от българското първенство. Имам добри впечатления от Судува. Изгледал съм няколко мачове, даже там играе един от моите бивши футболисти в Иртиш. Крайният резултат остава непредсказуем", продължи треньорът.

"Ще има корекции в определени позиции, където съществува някакъв дисбаланс. Смятам, че всеки един отбор има нужда от освежаване, няма да търсим нещо на всяка цена, ще търсим качеството”, заяви специалистът.

“Надявам се качеството на футбола да се е вдигнало в българския футбол през периода, в който не бях в България. Конкуренцията е ясна в лицето на Левски, ЦСКА, Черно море и Берое”, допълни той.

“Като треньор съм болезнено амбициозен в работата си. Бих казал, че и до известна степен съм педантичен, доста емоционален, което донякъде ми пречи.Човек, който харесва нападателния футбол. Неслучайно Барселона ми е любимия ми стил на игра. Не съм деспот, мисля, че бързо ще намеря общ език с футболистите”, каза още Херо.