ДПС: Ахмед Доган никога не е бил консултант на "Цанков камък"

Това се заявява в позиция на ДПС, разпространена от пресцентъра на партията

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган не е и не следва да бъде свързван нито с проекта "Цанков камък", чийто консултант не е и никога не е бил, нито с каквито и да е други спекулативни твърдения. Това се заявява в позиция на ДПС, разпространена от пресцентъра на партията.
"Пропагандната машина и почините на черния ПР, които се проявиха в разразилата се кампания, намесваща името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган с проекта "Цанков камък", както и всякакви спекулации по темата, са опит за отклоняване на общественото внимание от корупционните скандали и управленската безпомощност и некомпетентност, които белязаха първите 100 дни на правителството", заявяват от ДПС.
"Всеки опит за реализиране на внушения в стил "теория на конспирацията" погазва етичните и професионални медийни правила, а всяко съучастие в производството и тиражирането на фалшиви новини от страна на представителите на управляващата партия, коалиционните й партньори, както и на медиите, които ги публикуват, отдалечава България от европейските стандарти. Нещо повече - подава тревожни сигнали към европейските ни партньори за състоянието на демокрацията в страната, която ще поеме председателството на Съвета на ЕС само след по-малко от 5 месеца", се посочва още в позицията на ДПС.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен