Тодоров: Ако антикорупционни закон влезе в сила Нинова трябва да живее в паралелен свят (видео)

Тодоров припомни основната и най-важна тема, която постави още Георги Първанов, когато беше президент – за отварянето на икономическите досиета

Не бих спорил с някой, че има корупционни практики в Цанков камък. Що се отнася до това дали Нинова ги практикува – това е тема, обвита в тайна. Така депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров отговори в Нова ТВ, има ли корупционни практики, свързани с БСП.
Тодоров уточни, че група депутати от ГЕРБ са сигнализирали главния прокурор, че имат съмнения за корупционни практики при реализацията на  проект, с който се свързват конкретно ДПС и почетния му председател Ахмед Доган, както и БСП по линия не един от подизпълнителите му.
Що се отнася до твърденията, че според Борисов – имало план да му бъде пришит Пеевски, ДПС да излезе чисто и заедно с БСП да управлява и въобще възможността да очакваме нещо да се промени в държавата, Тодоров попита: Вие знаете ли от къде тръгна сагата? От един сайт, гравитиращ не само към жълтите, но и към паричните медии, който брани с гърди Цветан Василев по всяко време на денонощието като гръцка менада. Чудя се на хората, които се хващат на такива фалшиви новини… Аз също съм жертва на такива фалшиви новини. Затова мислим да подготвим закон по този въпрос, посочи депутатът.
Тодоров припомни основната и най-важна тема, която постави още Георги Първанов, когато беше президент – за отварянето на икономическите досиета. Той показа едно от тях – това на Корнелия Нинова. От него става ясно как лидерът на БСП от млад юрист, който живее скромна на квартира, през 1997 година е назначена за шеф на „Техноимпекс“. Две години по-късно Нинова става главен акционер с 49% в РМД-то, което приватизира „Техноимпекс“. След още две години вече е собственик на огромен апартамент и огромен гараж, след година се сдобива с още едно голямо жилище с гараж, а след няколко години - с лична сметка от половин милион.
Ако антикорупционни закон влезе в сила и подхване лидера на БСП да доказва произхода на парите си, Нинова със сигурност ще трябва да живее в паралелен свят, а не в паралелна държава, прогнозира Антон Тодоров.