Добричката община предлага училище с 41 деца да стане защитено

Кметската управа предлага 10 училища и четири детски градини да запазят статута си на средищни

Община Добричка ще предложи на Министерството на образованието и науката за новата учебна година училището в село Ведрина, в което учат 41 деца, да придобие статут на защитено. Общинският съвет ще обсъди на предстоящото си заседание и кои училища и детски градини да станат средищни.
В основно училище "Свети свети Кирил и Методий" във Ведрина се обучават ученици и от близките села Бдинци, Орлова могила, Одринци и Долина. Ако учебното заведение бъде закрито, децата ще трябва всеки ден да изминават само в едната посока от 13 до 31 километра до най-близкото училище в село Дончево, посочва кметът на общината Тошко Петков в доклад до общинските съветници, цитиран от БТА.
Кметската управа предлага 10 училища и четири детски градини да запазят статута си на средищни и през новата учебна година. До двете обединени училища - "Никола Вапцаров" в село Карапелит и "Добри Войников" в село Победа, пътуват общо близо 150 ученици. Общината ще организира транспорт за извозване на деца и до детските градини в Дончево, Смолница, Лясково, Пчелино, както и до училищата в още осем селища.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен