60 румънци заподозрени за престъпления в наши курорти по морето

218 румънски туристи са били потърпевши по време на ваканцията

60 румънски граждани са заподозрени в извършване на престъпления без сериозни последствия в български морски курорти през лятото. Това съобщава агенция „Аджерпрес”, като се позовава на данни от румънската полиция за работата на нейни служители в смесените българо-румънски екипи по нашето Черноморие.
Те са действали в четири курорта – Албена, Златни пясъци, Балчик и Несебър.
Общо 218 румънски туристи са били потърпевши по време на ваканцията си в резултат на кражби, пътнотранспортни произшествия или някакъв друг инцидент. Румънските полицаи са оказали помощ или са посъветвали 4200 свои сънародници, решили да прекарат почивката си това лято в наш морски курорт. Служителите от северната ни съседка са оказали съдействие на българските си колеги в 385 случая на конфликтни ситуации, незаконно паркиране, уреждане на някакъв спор и други.
Мисията в тези четири курорта е била проведена в две серии – от 30 юни до 31 юли и от 1 август до 31 август. Служителите са били командировани на местата по Черноморието, които най-много се посещават от румънски туристи. Задължителен критерий при подбора на полицаите е бил владеенето на български език.
Източник: Монитор