Радев: Приоритети са суверенитетът, законността и външната политика

Работихме за налагането на кохезионната политика в Римската декларация

„Динамичен, много натоварен. Много дейности, които бих групирал в няколко приоритета - суверенитет, законност, външна политика”. Така президентът Румен Радев определи първите си 235 дни на „Дондуков”-2 в интервю за Нова телевизия.
"Имаше едни изрядни избори. Работихме за налагането на кохезионната политика в Римската декларация. Водехме лоялна, но активна проевропейска политика", допълни държавният глава.  

"Битовата престъпност е бич. Не виждаме реални резултати и това тревожи хората. Опитът показва, че трябва време", допълни Радев.
Същевременно, той изрази надежда, че органите на реда работят с пълна мобилизация срещу престъпността, която по думите му работи срещу имиджа на страната ни.
"Превенцията и профилактиката са за здрав организъм. Когато има гангрена, трябва скалпел. Този орган трябва да затвори цикъла от сигнал, активно събиране на информация до държавно обвинение", допълни той.

"Превенцията и профилактиката са за здрав организъм. Когато има гангрена, трябва скалпел”, изтъкна държавният глава.
По думите му бъдещият независим антикорупционен орган трябва да затвори цикъла от сигнала, през активното събиране на информация до повдигането на обвинение.
"Този орган не трябва да стои и да чака, а да има много активна функция. Той трява да събира информация, да разследва и да обвинява"

"Всички ние платихме цената на КТБ и трябва да знаем истината. Този случаят трябва да се реши у нас, а не в чужбина. Затова призовах Цветан Василев да се върне в България и да даде свидетелските си показания през българския съд. Така те могат да имат някаква стойност", изтъкна Радев. 
На обвиненията на банкера, че президентът е на страната на главния прокурор Сотир Цацаров и Делян Пеевски, президентът беше категоричен: "Аз съм на страната на закона".