Министър Кралев: Художествената гимнастика е в невероятен възход

Надявам се, че Варна ще попълни колекцията си с липсващия олимпийски медал

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних се срещнаха със световната вицешампионка в многобоя и бронзова медалиска на въже и топки от световното първенство по художествена гимнастика в Пезаро (Ит) капитан на ансамбъла ни по художествена гимнастика Симона Дянкова, с нейната лична треньорка от клубния отбор СК „ЧАР ДКС“ Филипа Филипова и нейния първи треньор и президент на СК „ЧАР ДКС“ Мария Чиприянова.
„Огромна чест за мен е да съм тук и да се срещна с нашето златно момиче. Благодарение на Вашата дейност Варна е оставила дълбоки следи в българската художествена гимнастика и аз Ви благодаря за всичко, което сте направили. Надявам се, че ще имаме още много радостни поводи и ще попълним колекцията на варненската художествена гимнастика с така липсващия олимпийски медал. Много талантливи поколения варненски гимнастички растат под Вашите грижи и Дай Боже повечето от тях да намерят реализацията си на международния подиум. Виждаме, че българската художествена гимнастика е в невероятен възход и вярвам, че това ще продължи”, каза Кралев и благодари на всички родители, които са насочили децата си към спорта.
На събитието присъстваха около 50 малки гимнастички, които демонстрираха наученото пред министъра.
Капитанът на националния ни ансамбъл Симона Дянкова започва да тренира на 6-годишна възраст в клуб "Чар ДКС" - Варна в подготвителната група на Мария Чиприянова. Впоследствие я поема треньорката Филипа Филипова, като двете рабоят заедно и до днес. Освен световен вицешампион в многобоя и бронзов медалист на въже и топки от Световно първенство в Пезаро, Симона и съотборничте й имат още 6 златни, 9 сребърни и 2 бронзови медала от Световни купи по художествена гимнастика през 2017 г.
Президентът на СК „ЧАР - ДКС“ Мария Чиприянова е първата жена носител на званието “Майстор на спорта” във Варна , а Филипа Филипова е световна шампионка с ансамбъла на България от 1989 година и първа категория съдия.

Днес следобед, заедно с кмета на Варна Иван Портних и областният управител Стоян Пасев се срещнахме със световната вицеш...

Публикувахте от в 16 септември 2017 г.


Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"