И собствениците на парцели в "Бедечка" на протест

Пред общината на 19 септември от 18 часа

Общината да приеме резултата от местния референдум по казуса „Бедечка” и да премахне забраната за строителство по чл.198 от ЗУТ в кв. „Бедечка“ . За това настояват собствениците на терени, които излизат на протест пред общината на 19 септември от 18 часа.
  Собствениците искат „общината ДА зачита Законите и Конституцията ни! Както гласи и Чл. 17. от Конституцията: (1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона. (3) Частната собственост е неприкосновена. (5) Принудително отчуждаване на собственост за държавни и общински нужди може да става само въз основа на закон при условие, че тези нужди не могат да бъдат задоволени по друг начин и след предварително и равностойно обезщетение”.
  В разпространено в социалната мрежа съобщение те призовават старозагорци да подкрепят реда, законността и Конституцията.
„Ние, собствениците на парцели в квартал „Бедечка“, както и техните наследници, сме изправени в неравна борба срещу беззаконието на шепа хора, които искат да заграбят ЗАКОННО върнатите ни имоти, обособени в Подробен устройствен план и Общ устройствен план на квартал „Бедечка“. Инициираният от Общината и проведен местен Референдум по своя резултат, със само 15% гласували показа, че:
- този въпрос не е тема на старозагорското общество,
- по така формулирания въпрос на Референдума със своето НЕгласуване, старозагорци уважават законността и Конституцията.
Най-ниската избирателна активност и невалидният Референдум доказаха, че старозагорци са мъдри и разумни хора. Въздържането от гласуване не е сантиментална реакция или апатия, а съзнателен избор с логически аргументи. Самото негласуване има за цел да поправи безредието и закононарушението. Негласуването също е право на избор – избор на вот срещу самата система. С отказа си да гласуват, гражданите на Стара Загора показаха позиция за неделегирането на нашите права никому и за несправедливостта, която се извърши срещу нас, собствениците в кв. „Бедечка“.
  Ние НЕ искаме да ни отчуждават и преселват там, където някой си пожелае. Ние искаме да живеем в нашите законни, наследствени имоти – с нашите деца и внуци. ЕЛАТЕ И НИ ПОДКРЕПЕТЕ – ПОДКРЕПЕТЕ ЗАКОННОСТТА И КОНСТИТУЦИЯТА НИ! Очакваме ВИ!”
, призовават собствениците на терени в „Бедечка”.