Каракачанов: При отстраняване на нередностите ще бъде върнат лиценза на „Емко”

До момента чакаме доклада на МВР

Ролята на министерство на отбраната е когато се вземат или дават лицензи за продукция на оръжие. На 25 юли, на заседанието на междуведомствен съвет, имаше доклад от служба „Кос” и пожарната, в която се даваха факти за неправилно съхранение на боеприпаси. Тогава се гласува да се спре лиценза за 6 месеца или до премахване на нередностите. Това каза в ефира на Канал 3 министърът на отбраната Красимир Каракачанов за лиценза на "Емко".

"До момента от МВР няма доклад за това, че са премахнати. Това си е процедура, при отстраняване на нередностите, лиценза ще бъде върнат. От тук нататък министерство на отбраната няма отношение. В цяла Европа голяма част от държавите са най-големия участник в производството на боеприпаси", каза още Каракачанов.

Министърът на отбраната коментира и утрешната му визита в Скопие.

„Договорена е среща още на 1ви август, когато беше подписан договора за добросъседство между Македония и България. Уговорихме работни срещи. Преди мен в Скопие бяха представители да подготвят срещите. Трябва да започнем да реализираме всички сфери на сътрудничество. Имаше години в, които съм седял с часове на българо-македонската граница, проверяваха ми документи, каква литература нося, ако са повече от два вестника, не мое. Това са парадоксите на историята. Сега ще ме чака ескорт”, обясни той.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия