Каракачанов: При отстраняване на нередностите ще бъде върнат лиценза на „Емко”

До момента чакаме доклада на МВР

Ролята на министерство на отбраната е когато се вземат или дават лицензи за продукция на оръжие. На 25 юли, на заседанието на междуведомствен съвет, имаше доклад от служба „Кос” и пожарната, в която се даваха факти за неправилно съхранение на боеприпаси. Тогава се гласува да се спре лиценза за 6 месеца или до премахване на нередностите. Това каза в ефира на Канал 3 министърът на отбраната Красимир Каракачанов за лиценза на "Емко".

"До момента от МВР няма доклад за това, че са премахнати. Това си е процедура, при отстраняване на нередностите, лиценза ще бъде върнат. От тук нататък министерство на отбраната няма отношение. В цяла Европа голяма част от държавите са най-големия участник в производството на боеприпаси", каза още Каракачанов.

Министърът на отбраната коментира и утрешната му визита в Скопие.

„Договорена е среща още на 1ви август, когато беше подписан договора за добросъседство между Македония и България. Уговорихме работни срещи. Преди мен в Скопие бяха представители да подготвят срещите. Трябва да започнем да реализираме всички сфери на сътрудничество. Имаше години в, които съм седял с часове на българо-македонската граница, проверяваха ми документи, каква литература нося, ако са повече от два вестника, не мое. Това са парадоксите на историята. Сега ще ме чака ескорт”, обясни той.