В община Шабла се създаде доброволно формирование

Определени са 7 души

С Решение на Общински съвет и със Заповед на кмета в  община Шабла  се създаде доброволно формирование за защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации.
След проведена процедура за подбор на кандидати за членове на доброволното формирование са определени 7 души: Стоян Иванов, Красимир Иванов, Генчо Георгиев, Димитър Вълчанов, Николай Николов, Ивелина Янакиева и Нелко Йорданов.
Новата структура, която ще действа на територията на Общината се създава с цел предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последствията от тях. За добрата подготовка на доброволното формирование, участниците ще бъдат обучени за действие в ситуации от РС ПБЗН и БЧК. След успешно преминаване на обучението, доброволците ще могат да се включват в спасителни акции и да изпълняват основни дейности по защита на населението – предупреждение, изпълнение на неотложни мерки за намаляване на въздействието, оповестяване, спасителни операции, ограничаване и ликвидиране на пожари, операции по издирване и спасяване, извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи, оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пожари, бедствия и извънредни ситуации и др. операции, свързани със защитата.