Смел „Берое“ отпадна след дузпи в Разград

В редовно време 1:1, 5:4, след дузпи

„Берое“ загуби от „Лудогорец“ в осминафинал за Купата на България след 1:1 в редовното време и изпълнение на дузпи. „Берое“ излезе напред в резултата в 24-та минута чрез Камен Хаджиев. Домакините изравниха чрез Кампаняро в 35-та минута, който бе точен от дузпа. Резултатът се запази така в редовното време и двата тима играха продължения. В тях гол не падна и четвъртфиналистът в надпреварата бе определен след изпълнение на дузпи. В тях по-точни бяха домакините, които се наложиха с общ реултат 5:4.

СТАРТОВ СЪСТАВ

Наставникът Александър Томаш извърши цели пет промени сред своите избрани 11 в сравнение с преходния двубой за първенство срещу “Витоша” (Бистрица), след като днес предпочете Павел Виданов, Борислав Цонев, Карлос Охене, Серджиу Негрут и Антон Карачанаков вместо Иван Иванов, Мартин Камбуров, Кохей Като, Педро Еуженио и Марко Адамович.

„БЕРОЕ“ ПОВЕЖДА СЛЕД ПО-ДОБРО НАЧАЛО НА МАЧА

„Берое“ беше по-активния отбор в стартовите минути на срещата и атакуваше противника, но не успя да стигне до чиста голова ситуация.

В 15-та минута домакините стигнаха до опасна ситуация, в която Кишада получи топката в пеналта и стреля, но топката срещна тялото на Виданов и защитата овладя.

Минута след това Жоао Пауло получи добър пас от Саша в пеналта и стреля, но Перниш показа страхотен рефлекс и отрази удара на нападателя, който бе фронтално срещу него.

В 20-та минута Охене бе изведен чудесно от Цонев зад гърба на отбраната, но реферът вдигна много спорна засада.

„Берое“ организира добра атака в 24-та минута, при която Леони центрира опасно, но Негрут бе изпреварен от бранител, който изчисти в корнер.

Карачанаков центрира от корнера, а Хаджиев се извиси над всички и прати топката в мрежата след удар с глава – 0:1.

Върджил Мисиджан открадна топката в 27-та минута, напредна и навлезе в пеналта, където отправи удар, но бе неточен.

„ЛУДОГОРЕЦ“ ИЗРАВНЯВА С ДУЗПА

В следващата минута Ковачев стреля от дистанция, но топката рикошира в тялото на Виданов и излезе в корнер, който не доведе до опасност.

Домакините получиха право да изпълнят дузпа в 35-та минута, след като реферът видя спорно нарушение на Хаджиев. Зад топката застана събореният играч на домакините Густаво Кампаняро, който стреля в долния ляв ъгъл и изравни – 1:1

Мисиджан излезе на стрелкова позиция в 39-та минута след пас на Кишада, но не успя да намери рамките на вратата с удар от наказателното поле.

Четири минути след това Карачанаков проби отлично по левия фланг, финтира бранител в пеналта и центрира много опасно, но Райнов се размина на сантиметри, за да засече топката в опразнената врата.

В последната минута на първата част Жоао Пауло стреля от пряк свободен удар, но топката мина над гредата.

Три минути след подновяване на играта Мисиджан центрира в пеналта, където Ковачев засече топката от въздуха, но не отправи добър удар и кълбото излезе в аут.

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА „ЛУДОГОРЕЦ“

В следващата атака отново Форстър намери Ковачев на стрелкова позиция, но крилото на домакините стреля покрай вратата на Перниш.

В 54-та минута Фиртулеску центрира опасно в пеналта от фаул, получи се разбъркване, но защитата на домакините в крайна сметка се справи със ситуацията.

Три минути след това Пауло овладя топката пред наказателното поле и успя да стреля, но Перниш се намеси страхотно и изби в корнер.

В 61-та минута Мисиджан стреля по диагонала от ъгъла на голямото наказателно поле, но не намери целта.

Три минути след това Анисе проби по фланга, навлезе в пеналта и стреля от малък ъгъл, но топката се удари във външната страна на мрежата.

Мартин Райнов проби в 68-та минута и центрира в пеналта, където Негрут овладя и стреля, но ударът му бе блокиран от Форстър.

Две минути след това Цонев центрира от пряк свободен удар, а Райнов засече с глава, но прати топката в аут.

ДВУОСТЪР КРАЙ НА РЕДОВНОТО ВРЕМЕ

В 80-та минута Ковачев центрира от левия фланг в пеналта, където Кешеру засече с глава, но прати топката на сантиметри от гредата.

Четири минути след това Охене изведе отлично Цонев в пеналта, но в последния момент Форстър се намеси и изби в корнер. Карачанаков центрира, а Негрут засече с глава, но бе неточен.

В 88-та минута Анисе навлезе в пеналта и предостави пас за Саша, който стреля, но Перниш отново се намеси и изби.

В следващата атака Карачанаков проби опасно по десния фланг и стреля от границата на наказателното поле, но топката излезе в аут.

В последната минута на редовното време Педро успя да се освободи и стреля от дъгата, но не затрудни Ренан. В ответната атака Мисиджан се озова на стрелкова позиция, но Перниш успя да спаси.

МАЧЪТ ВЛИЗА В ПРОДЪЛЖЕНИЯ

Две минути след подновяване на играта Мисиджан стреля от ъгъла на пеналта, но Перниш успя да улови в своите ръце.

В 97-та минута домакините стигнаха до два опасни пряк свободни удара след спорни отсъждания, но Перниш се намеси убедително.

Минута след това Кешеру изведе Мисиджан на стрелкова позиция, но ударът на холандеца от малък ъгъл излезе в аут.

Марселиньо отправи силен удар от дистанция в 109-та минута, но топката срещна горната греда след намеса на Перниш и излезе в корнер.

Шест минути по-късно Мисиджан овладя избита от корнер топка и стреля много опасно от границата на наказателното поле, но кълбото срещна страничния стълб на вратата. Кампаняро можеше да направи добавка, но не успя да нанесе удар и Виданов изчисти.

Минута преди края на продълженията Саша стреля опасно от дистанция, но отново Перниш бе последна преграда и боксира топката.

Това бе последна възможност и четвъртфиналистът трябваше да бъде определн след изпълнение на дузпи.

Първи зад топката застана капитанът на „Берое“ Мартин Райнов, но Ренан успя да отрази удара му.

За домакините първи изпълнител бе Кешеру, който даде преднина за тима си. Перниш докосна топката, но не успя да я спре.

Педро успя да изравни в следващото изпълнение, а Густаво Кампаняро даде нова преднина за „Лудогорец“.

Следващият изпълнител за „Берое“ бе Негрут, който направи общия резултат – 3:3. Лукас Саша застана зад топката за домакините и реализира за 4:3.

Борислав Цонев отново възстанови равенството, а Александър Василев прати топката над вратата.

Виданов бе последен изпълнител за „Берое“, но също не успя да намери рамките на вратата. Форстър успя да реализира след рикошет в гредата и донесе победата за своя тим – 5:4

СЛЕДВАЩИЯТ МАЧ

В следващия си двубой „Берое“ излиза срещу „Верея“ в мач от XIV кръг на Първа професионална лига. Двубоят е насрочен за 29 октомври (неделя) от 15:45 ч. на „Трейс Арена“

СТАТИСТИКАТА

“Лудогорец” (Разград) – “Берое” (Стара Загора) 1:1 (5:4) сл.д.
голмайстори: 0:1 Камен Хаджиев 24′, 1:1 Густаво Кампаняро (д) 35′;
“Лудогорец”: 33. Ренан, 19. Александър Василев, 8. Лукас Саша, 5. Георги Терзиев (к), 2. Рафаел Форстър, 10. Густаво Кампаняро, 44. Яцек Горалски, 93. Върджил Мисиджан, 37. Жоао Пауло (72′- 28. Клаудиу Кешеру), 11. Жуниор Кишада (58′- 12. Абел Анисе), 98. Светослав Ковачев (91′- 84. Марселиньо); неизползвани резерви: 1. Хорхе Броун, 6. Натанаел, 32. Игор Пластун, , 92. Джоди Лукоки; старши треньор: Димитър Димитров
“Берое”: 12. Душан Перниш, 3. Милен Желев, 8. Карлос Охене, 5. Павел Виданов, 26. Камен Хаджиев, 7. Мартин Райнов (к), 10. Борислав Цонев, 20. Матеус Леони (65′- 28. Веселин Пенев), 11. Драгош Фиртулеску (84′- 77. Педро Еуженио), 71. Антон Карачанаков (98′- 13. Емин Ахмед), 21. Серджиу Негрут; неизползвани резерви: 22. Богомил Цинцарски, 4. Кохей Като, 15. Георги Динков, 19. Пламен Тенев; старши треньор: Александър Томаш
жълти картони:  [“Лудогорец”]; Милен Желев 65′, Душан Перниш 81′, Мартин Райнов 87′, Карлос Охене 95′ [“Берое”]
главен арбитър: Георги Димитров (София)
асистент-арбитри: Станимир Илков (Бургас), Андрей Николов (София)
четвърти арбитър: Стефан Павлов (Бургас)
делегат на БФС: Емил Табаков (Бургас)
съдийски наблюдател: Светослав Славов (Варна)
стадион: „Лудогорец Арена“ (Разград)

Източник: beroe.bg