Московски: Пощенската марка за Българското председателство на ЕС ще бъде визитна картичка на страната ни

Това заяви той по време на церемония за валидиране на специалното пощенско филателно издание

Пощенската марка, посветена на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, ще бъде визитната картичка на страната ни. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на церемония за валидиране на специалното пощенско филателно издание. Министър Московски, заедно с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, художника на проектите Тодор Ангелиев и изпълнителния директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки поставиха печата за пускане в употреба.

Всяка пощенска марка е мини енциклопедия на събитията и фактите от съвременната ни история, каза още министър Московски. Той добави, че днешното издание е свързано с взимането на много важни решения за телекомуникациите и информационните технологии – сектор с голяма добавена стойност, както за икономиката на България, така и на Европа.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията направи още една крачка – запазихме интернет имена на кирилица за сайта на Председателството, съобщи министър Ивайло Московски. По думите му, по този начин ще популяризираме в цял свят българската азбука.

„Вярвам, че по време на Българското председателство, ще запазим всички европейски ценности и България ще се изяви като важен фактор в политиките за стабилност на региона и интегриране на Западните Балкани“, каза още министърът.

Пощенската марка, която бе валидирана днес, ще бъде част от официалната кореспонденция, свързана с Българското председателство, обяви министър Лиляна Павлова. Изданието ще бъде включено и сред подаръците, които всеки участник в заседанията и събитията, ще получи.

Накрая, художникът Тодор Ангелиев заяви, че е щастлив, че пощенската марка за Българското Председателство на Европейския съюз, се пуска в употреба в един от най-светлите празници, свързани с българския дух и култура – Денят на народните будители.