Започна подготовката за референдума по повод инвестиционното намерение за добив на газ

Разходите за провеждане на референдума ще бъдат осигурени от общинския бюджет в Ген. Тошево

В община Генерал Тошево започна подготовката за местния референдум, който ще се състои на 17 декември, по повод инвестиционното намерение за добив на природен газ от находището "Спасово", съобщава БТА.
Кметът на общината Валентин Димитров вече определи със заповед техническия екип, който ще организира местното допитване. Жителите на общината ще гласуват в 47 избирателни секции като кметът е разпоредил да се огледат всички предвидени помещения и изборните кутии и кабини да се подготвят за вота. Определени са и местата за поставяне на избирателните списъци.
Общинският съвет насрочи референдума след преминалите обществени обсъждания на доклада за оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение на "Русгеоком БГ" ЕАД. Общинският съвет реши на допитването да бъде зададен въпросът: "Против ли сте община Генерал Тошево чрез общинския съвет или кмета на общината да одобрява устройствени планове, определящи територии за проучване, добив, преработка на следните подземни богатства:нефт,природен газ, твърди горива, минни отпадъци?"
Разходите за провеждане на референдума ще бъдат осигурени от общинския бюджет.