Катар нарече решението на Тръмп за Йерусалим "смъртна присъда за мира"

Ливанският президент Мишел Аун заяви, че решението на Тръмп е опасно и заплашва доверието към САЩ

Катарският външен министър шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани заяви вчера, че решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел представлява смъртна присъда за всички, които се стремят към мир, съобщи Ройтерс.
Ливанският президент Мишел Аун заяви, че решението на Тръмп е опасно и заплашва доверието към САЩ като посредник на мирния процес в региона. По думите на Аун това решение е върнало с десетилетия назад мирния процес, заплашва регионалната стабилност и вероятно и глобалната стабилност.
Палестинската кауза ще остане жива сред арабите до създаването на палестинска държава със столица Йерусалим, се казва в изявление на кабинета на сирийския президент Башар Асад в отговор на решението на Тръмп за Йерусалим, предаде Ройтерс.
Мирният процес в Близкия изток умря след изявлението на Тръмп за признаване на Ерусалим за столица на Израел и преместването там на американското посолство, заяви заместник-генералният секретар на Арабската лига Хусам Заки, цитиран от ТАСС.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"