Северна Корея нарече Тръмп "изкуфял" и "слабоумен"

Повод за това е решението на Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел

Северна Корея осъди президента на САЩ Доналд Тръмп за решението му да признае Йерусалим за столица на Израел и го нарече "изкуфял" и "слабоумен", предаде Франс прес.
През последните месеци Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун си разменят лични обиди и заплахи за война в обстановка на изострено напрежение заради ракетната и ядрената програма на КНДР.
"Като се има предвид, че изкуфелият слабоумник открито призовава в ООН за пълното унищожаване на суверенна държава, това действие не е толкова изненадващо. Тази инициатива обаче ясно показва на целия свят кой е рушителят на световния мир и сигурност, кой е парий и бандит в международната общност", заяви говорител на севернокорейското външно министерство, използвайки квалификации, които обикновено се изговарят по адрес на КНДР.
Северна Корея енергично осъжда решението на САЩ за Йерусалим и изразява "твърдата си подкрепа и солидарност с палестинския и арабския народ в борбата им за легитимните им права. САЩ ще бъдат държани за отговорни за всички последици от това опасно и дяволско действие", добави говорителят, цитиран от държавната агенция КЦТА и БТА.