Р. Бъчварова: Правителството не иска да скрие никаква информация за ЧЕЗ

Валери Симеонов има крайно агресивна форма на изразяване, позицията му не е тази на правителството

Правителството не иска да скрие никаква информация за ЧЕЗ. Това каза в ефира на БиТВ Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов. По думите ѝ сформираната вчера анкетна комисия в парламента е гаранция за това.

"Когато не може да се постигне съгласие или добро решение, се търси политизиране на тази история", коментира Бъчварова. "Надявам се с предоставянето на информацията, която имаме при нас, тази възможност да бъде спряна", допълни тя.

„Няма да коментирам отношенията в коалицията на Патриотите, това е все едно да коментирате проблемите в едно семейство”, отбеляза шефът на политическия кабинет на Борисов.

"'Обединените патриоти' като коалиционен партньор следват и подкрепят записаното в програмата на правителството. Независимо от проблемите вътре в малката коалиция, в голямата коалиция няма проблеми, правителството работи добре и мнозинството се представя добре в парламента", изтъкна Бъчварова.

Според нея така, както направено правителството в момента, самата коалиция и разпределението на ресорите, е постигнат баланс, който до този момент работи добре.

„Политическият контекст на изявлението на руския патриарх е нещо, което би могло да бъде коментирано. Всяка една държава има право да чества годишнини и празници, особено националния, по начина, по който ги разбира. Поуките или назидателният тон не са приемливи в такъв празничен ден”, посочи Бъчварова.

"Валери Симеонов има крайно агресивна форма на изразяване", допълни тя, като отбеляза, че изявленията на Симеонов не са позиция на правителството.