За полицейско присъствие и видеокамери настояха жители на тервелски села

Това заявиха те на среща с депутата от ГЕРБ Даниела Димитрова

Народният представител от  ГЕРБ  Даниела Димитрова проведе приемни в две от най-големите села в област Добрич – Орляки Безмер. В разговорите участва и общинският ръководител на ГЕРБ-Тервел Симеон Симеонов, който е и председател на Общинския съвет в добруджанския град.

Към срещите беше проявен сериозен интерес от местните жители. Те потърсиха съдействието на депутата основно за решаване на инфраструктурни проблеми. В Орляк поставиха на вниманието й необходимостта от ремонт на водоснабдителната мрежа и на улици, както и нуждата от организиране на сметосъбиране.

Предложиха държавата да осигури роторни снегорини, които да бъдат предоставени на общините, които всяка зима имат проблеми в зимни услови поради спецификата на климата. Настояха за полицейско присъствие и видеокамери по селата, за да може да се противодейства на престъпността в малките населени места.

Жителите на село Безмер споделиха притесненията си от това, че читалището в селото не може да функционира по предписание на пожарната. Помолиха депутата за съдействие за осигуряване на средства за ремонт на тротоарите по главната улица в селото, която предстои да бъде ремонтирана.

Депутатът призова кметовете и жителите на селата да се обединят и да осъществят заедно акции по почистване.

Приемен ден в град Тервел днес проведe народният представител от ГЕРБ Пламен Манушев.