Преди „Верея“ – „Берое“

Двубоят на „Трейс Арена“ е от 19:30 ч.

Днес, 6-ти април, „Берое“ излиза в мач от XXVIII кръг на Първа професионална лига срещу „Верея“ (Стара Загора). Двубоят на „Трейс Арена“ е от 19:30 ч. Главен арбитър на срещата е Ивайло Стоянов от Петрич.

В лагера на „Берое“ има проблем с контузията на Карлос Охене, който пропуска двубоя.

„Играем срещу отбор, който има огромното желание да се представи добре срещу нас. Имат си техните проблеми, но ние, както във всеки един мач ще подходим с нужното уважение. Искаме да спечелим мача и ше дадем всичко от себе си. Трябва да бъдем пределно концентрирани и мобилизирани. Имаме кадрови проблеми, но не сме само ние и не трябва да се оплакваме или оправдаваме. „, споделиха от треньорския щаб на „Берое“ преди срещата.

Ето групата на „зелените“ за двубоя: Душан Перниш, Георги Аргилашки, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Милен Желев, Иван Иванов, Павел Виданов, Антон Карачанаков, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Мартин Камбуров, Серджио Негрут, Иван Бандаловски,  Веселин Пенев, Марко Адамович, Рубен Бригидо, Георги Динков и Мартин Райнов.

Преди изиграването на двубоя „Берое“ се намира на 4 място в класирането с актив от 48 т., а съперникът в утрешния мач е шести с 35 пункта.

Ивайло Стоянов от Петрич е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Петър Джугански и Димитър Русев. Допълнителни асистент-рефери са Димо Димов и Валентин Станчев, а четвърти съдия е Румен Иванов. Делегат на БФС е Николай Лилов от София, а Йордан Гулев от Пловдив ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Верея“ 2 пъти, а 1 е победата на сметката на „верейци“. 1 е и двубоят завършил без победител, а головата разлика е 2:1 в полза на „зелените“, съобщава beroe.bg.